općenito o NFB-u‎ > ‎ADHD‎ > ‎

ADHD kratki upitnik za odrasle

Mnogo odraslih osoba živi s poremećajem pažnje ili aktivnosti (odrasli ADHD) i to se često ne prepoznaje. Zašto? Zato što su njezini simptomi često pogrešni zbog stresnog života. Ako ste osjećali ovu vrstu frustracije većinu svog života, vi možda imate ADHD odraslih. 
Istraživanja pokazuju da simptomi ADHD-a mogu trajati u odrasloj dobi, što ima značajan utjecaj na odnose i karijeru. Obzirom da je ovaj poremećaj često pogrešno shvaćen, mnogi ljudi koji ga imaju ne dobivaju odgovarajući tretman pa zato često ne mogu postići puni potencijal. Dio problema je to što može biti teško dijagnosticirati, osobito kod odraslih osoba. Ovaj kratki upitnik (ASRS v1.1) razvili su stručnjaci zajedno sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom (WHO).

U Psidri vam možemo pomoći u dijagnosticiranju i tretmanu.
Donji upitnik može se koristiti kao polazna točka za pomoć pri prepoznavanju znakova ADHD-a kod odraslih ali nije zamjena za savjetovanje sa stručnom osobom.
Bez obzira na rezultate upitnika, ako ste zabrinuti zbog dijagnoze i tretmana, raspitajte se o vašim problemima sa svojim liječnikom ili dođite u Psidru kod psihologa.
Upitnik je namijenjen za samoprocjenu osobama starijima od 18 godina.

ADHD upitnik za odrasle

Comments